loading...
زایمان در آب
بروز رسانی وب سایت

با عرض پوزش از کاربران گرامی وب سایت در حال بروز رسانی می باشد به زودی با مطالب جدید در خدمتتان خواهیم بود

admin بازدید : 1129 جمعه 06 فروردین 1395 نظرات (0)

زایمان در آب جزیی از زایمان فیزیولوژیک است که در این مرحله زائو جهت کاهش و کنترل دردهای زایمانی در آب گرم قرار می گیرد که در این روش به علت خواص هیدروکینتیک ، هیدرواستاتیک و هیدروترمال آب ، قطعاً در ایجاد کاهش درد و پیشرفت زایمان مثمر ثمر بوده و شرایط مطلوب تری را ایجاد می کند .

از موفق ترین روش های زایمان طبیعی ، زایمان در آب است که به عنوان یک روش غیر تهاجمی و غیر دارویی و طبیعی همراه با کاهش چشمگیر درد زایمان مطرح است . اثر بی وزنی آب باعث ایجاد فشار یکسان بر تمام اعضای بدن و کاهش انرژی از دست رفته می شود 

زایمان در آب جزیی از زایمان فیزیولوژیک است که در این مرحله زائو جهت کاهش و کنترل دردهای زایمانی در آب گرم قرار می گیرد که در این روش به علت خواص هیدروکینتیک ، هیدرواستاتیک و هیدروترمال آب ، قطعاً در ایجاد کاهش درد و پیشرفت زایمان مثمر ثمر بوده و شرایط مطلوب تری را ایجاد می کند .

از موفق ترین روش های زایمان طبیعی ، زایمان در آب است که به عنوان یک روش غیر تهاجمی و غیر دارویی و طبیعی همراه با کاهش چشمگیر درد زایمان مطرح است . اثر بی وزنی آب باعث ایجاد فشار یکسان بر تمام اعضای بدن و کاهش انرژی از دست رفته می شود .

 

در بررسی های انجام شده در کشورهای توسعه یافته ، در این روش بر خلاف سایر روش ها که به کمک بی حسی انجام می شود ، درد زایمان کاهش یافته و آپگارد نوزاد (ارزشیابی وضعیت سلامت عمومی نوزاد) نیز بهتر است . در این روش ، روند طبیعی زایمان حفظ شده ، طول مدت زایمان کاهش چشمگیری پیدا می کند و از سوی دیگر ، به آمادگی طولانی مدت مادر از نظر تکنیک ها و تمرینات تنفسی نیازی وجود ندارد و زایمان با آموزش کوتاه مدت ، امکانپذیر است . در این روش میزان استفاده از داروهای مسکن به مراتب کمتر خواهد بود . در حین انجام زایمان در آب ،عامل زایمان ، عملکردی به مراتب سهل تر از زایمان روی تخت داشته و از میزان مداخلات پزشکی حین زایمان کاسته خواهد شد . کاهش صدمات کانال زایمانی و نیاز کمتر به اپی زیوتومی (برش ناحیه پرینه مادر برای تسریع خروج جنین) از دیگر مزایای این روش است که به کاهش تروما (ضربه و آسیب) به نوزاد منجر می شود . حرکات آزادانه مادر در آب و شرکت فعالانه او در امر زایمان و ورود ملایم نوزاد ، از دیگر فواید این روش محسوب می شوند .

آثار آرامش دهنده آب باعث کاهش اضطراب و ترس مادر می شود که این خود باعث کاهش درد زایمان نیز می شود . کاهش درد ، منجر یه ذخیره انرژی مادر شده که در مرحله دوم زایمان (مرحله خروج جنین) بسیار کمک کننده خواهد بود . مشکلات تغذیه با شیر مادر پس از زایمان ، در این روش کمتر است .

اولین زایمان مدرن در آب ثبت شده ، در سال 1803 در فرانسه انجام شد و در اتحاد شوروی در سال 1960 زایمان در آب با مدرک تأیید شده نتیجه تحقیقات مختلف درباره زایمان در آب در کشورهای اروپایی ، اسکاندیناوی و آمریکا ، مثبت ارزیابی شده و در این کشورها به طور رسمی از سال 1991 تاکنون به کار گرفته شده است .

آیا برای زایمان فیزیولوژیک و زایمان در آب ممنوعیتی وجود دارد ؟

در موارد زیر بایستی محدودیت ایجاد کرد (به علت انجام ورزش های دوران بارداری)

1ـ سابقه بیماری قلبی

2ـ سابقه بیماری ریوی

3ـ داشتن لگن بسیار کوچک

4ـ حاملگی چند قلو

5ـ مشاهده خونریزی یا لکه بینی ماه های 4ـ9

6ـ فشار خون بالا

7ـ جفت سرراهی

8ـ پارگی زودرس کیسه آب

9ـ عفونت ها

مزایای زایمان در آب برای نوزاد 

    ورود ملایم و آسان تر نوزاد به محیط خارج از رحم

    ایمن تر بودن در مقایسه با روش های دیگر 

    ایجاد یک محیط حد واسط و جلوگیری از برخورد نوزاد با استرس های ورود ناگهانی به محیط خارج از رحم

    کاهش ضربه

    کاهش نیاز به تحریک های تهاجمی جهت شروع تنفس

    استفاده بهتر و سریع از شیر مادر

مزایای فیزیولوژیک زایمان در آب برای مادر

    کاهش چشمگیر درد 

    افزایش انقباضات موثر

    افزایش گردش خون و اکسیژن رسانی رحم

    کاهش هورمون های استرس

    کاهش تحریکات حسی

    نیاز کمتر به اپی زیاتومی (برش پرینه)

    کاهش مداخالات پزشکی (تا 85%)

    کاهش سزارین (تا 85%)

    کاهش نیاز به مسکن ها و ضد دردها

    کاهش قابل توجه طول مدت زایمان

    افزایش آستانه درد

    ذخیره انرژی و جلوگیری از هدر رفتن انرژی مادر جهت مرحله دوم زایمان

کاهش خفیف فشار خون 

کاهش فشار بر بزرگ سیاهرگ زیرین

مزایای روانشناختی زایمان در آب برای مادر

    احساس سبک وزنی و توانایی تحرک بیشتر 

    تجربه شیرین و خاطره انگیز زایمان

    افزایش اعتماد به نفس مادر

    توانایی بالاتر در تمرکز و تسلط بر خود

    افزایش سطح هوشیاری در حین زایمان

    کاهش ترس و اضطراب و خشم

    مشارکت فعال پدر و مادر در زایمان

    افزایش حس پذیرش نوزاد و عشق ورزی شدید نسبت به نوزاد که در آینده در روحیه عاطفی نوزاد نقش به سزایی دارد

    افزایش ارتباط مقابل مادر و نوزاد به علت تماس مستقیم پوستی و مراقبت کانگورویی

خطرات بالقوه زایمان در آب     

1ـ آسپیراسیون آب توسط نوزاد :

اولین تنفس نوزاد با کنار رفتن آب از روی سطح صورت آغاز می گردد . با اولین تنفس جریان خون جنین به جریان خون نوزادی تبدیل می گردد و با بسته شدن شانت های درون قلب گردش خون ریوی ایجاد و در اثر فشار ایجاد شده در ریه ها آب از آلوئول ها و فضاهای ریوی خارج شده و بستری مناسب برای تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن در ریه ها ایجاد می شود . این فرآیند در عرض چند ثانیه اتفاق می افتد و در طی این مدت نوزاد اکسیژن مورد نیاز خود را از طریق بند ناف دریافت می کند . به علت آنکه تا زمان خروج نوزاد از آب و تماس با هوا هیچگونه تحریکی برای تنفس نوزاد وجود ندارد ، بنابراین آسپیراسیون نوزاد در زیر آب امری غیر متحمل می نماید  و در واقع تهدیدی برای نوزاد محسوب نمی گردد .

2ـ عفونت :

بالا رفتن شانس عفونت یکی دیگر از علل مخالفت منتقدان این روش است . در مطالعه ای در کشور کانادا هیچ گونه شواهدی دال بر عفونت مادر و نوزاد در زنان مبتلا به (PROM) پیدا نشد . با این حال پس از هر بار زایمان در آب ، وان و یا استخر مخصوص بایستی به دقت تمیز و ضد عفونی گردد تا از انتقال باکتری از نوزاد به نوزاد یا مادر به مادر جلوگیری گردد . باکتری پسودومونا عامل پاتوژن شایعی در محیط های آبی است اما با این حال نوزادانی که به آن مبتلا شده اند بدون درمان بهبود یافتند .

3ـ کند شدن جریان لیبر : 

به علت ماهیت شل کنندگی آب فرآیند لیبر غالباً با کم شدن انقباضات در آب و در نتیجه کندی آن همراه است . در پروتکل های وضع شده برای جلوگیری از کندی جریان زایمان،

پس از رسیدن به دیلاتاسیون 5سانتی متر زائو وارد آب می شوند که  آرامش حاصل از آب منجر به افزایش تولید هورمون اکسی توسین و اندورفین گردیده در نهایت سرعت و آرامش در زایمان به حداکثر میرسد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    درباره ما


    مرکز مشاوره و مراقبت های دوران بارداری (تولد آرام)با هدف فراهم نمودن شرایط مساعد روحی و جسمی مادران باردار برای انجام یک زایمان کاملآ طبیعی و سالم و همچنین ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه های بارداری فعالیت های خود را با به کار گیری نیروهای متخصص و کارآمد تجهیزات و امکانات پیشرفته و بهره گیری از روش های نوین علمی آغاز نموده است.برای نخستین بار در جنوب کشور در تاریخ 1388/7/6 زایمان فیزیولوژی و در تاریخ1388/11/9 زایمان در آب توسط سرکار خانم مریم فخار (کارشناس مامائی) انجام گرفت که با موفقیت بسیار زیادی همراه بود به گونه ای که تا به امروز از استقبال بسیار بالایی برخوردار بوده و بالغ بر 1500 نقر از مادران باردار در کلاسهای آمادگی زایمان شرکت نموده اند و490 نفر زایمان نموده که 75% زایمان در آب بوده که360 نوزاد کاملا در آب متولد گردیده اند و خوشبختانه همگی از نظر جسمی و هوشی در شرایط بسیار مطلوبی به سر میبرند و 20 مورد از مادران برای بار دیگر فرزند دوم خود را در اب به دنیا آوردند..سر کار خانم مریم فخار تا به حال بالغ بر 10 سمینار علمی به دعوت ارگانهای دولتی از جمله استانداری - فرمانداری - شهرداری - اداره کار - انجمن علمی پزشکان فارس و مرکز بهداشت شهرستان شیراز برگذار نموده اند و مقاله های بسیاری به دعوت مجله (ایده ال) (امید طلوع) (همراز) و (فصل نامه نظام پزشکی) ارائه داده و آمادگی خود را برای فرهنگ سازی هر چه بیشتر این پروژه عظیم ملی در کشور عزیزمان (با هدف ارتقا سلامت زنان که نقش اصلی را در سلامت جامعه است) اعلام میدارند
     

    تماس با ما

    آدرس:

    شیراز-بلوار بعثت- حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی کوچه12 کلینیک مشاوره و مامایی تولد آرام


    شماره تماس:

    07136475008_09336591128_09173111128

    آمار سایت
  • کل مطالب : 2
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,603
  • بازدید ماه : 1,776
  • بازدید سال : 4,409
  • بازدید کلی : 34,858